Met de CVI en een gesprek

  • Ontdek jouw natuurlijke energie en talent
  • Maak je vitaliserende loopbaankeuzes
  • Begrijp en verbeter je de interactie met je omgeving
  • Weet welke taken je het best passen bij jouw natuur en die van anderen
  • Optimaliseer je samenwerking door inzicht in elkaars conflictstijlen en kracht

Er zijn vele tests die zelfinzicht geven. Echter alleen de Core Values Index™ (CVI) van Taylor Protocols focust hierbij op je onveranderlijke kern (jouw ‘nature’).

De CVI is dus géén persoonlijkheidstest, die inzicht geeft in hoe je gevormd bent door je omgeving. Of een assessment dat beoordeelt of je je bepaalde competenties eigen hebt gemaakt (jouw ‘nurture’).

De CVI meet hoe je ‘gebakken’ bent: jouw aangeboren natuur. Deze wordt bepaald door een combinatie van drijfveren, die jou sturen. Het geeft inzicht in wie je werkelijk bent, waar je energie van krijgt, wat energie kost, hoe je beslist, leert, confrontaties aan gaat, welke teambijdrage intrinsiek bij jou past et cetera.

Binnen teams verbetert de interactie door inzicht en wederzijds begrip. Het kan de basis zijn voor een effectievere takenverdeling of verdeling van aandachtsgebieden.

De juiste mens op de juiste plek – of beter gezegd – mensen laten doen wat past bij hun natuur, leidt tot verlaging van het ziekteverzuim en verhoging van de productiviteit.

Ook kun je de CVI inzetten bij recruitment en het selectieproces, omdat het de aangeboren voorkeur (geschiktheid) meet in plaats van het vermogen of aanpassingsvermogen. Het beoordelen van een CV en vaardigheidstesten zorgen voor inzicht in de vaardigheden. De CVI maakt de kritische geschiktheidscomponent zichtbaar.

Achtergrond informatie CVI

De Core Values Index test is meer dan zomaar een persoonlijkheidstest: het is een revolutionaire psychometrische test die jouw tijdelijke persoonlijkheids- en gedragsfactoren omzeilt, om zo je onveranderlijke motivatiefactoren te onthullen.

De CVI karakteriseert en kwantificeert wat Maslow en anderen noemen: “de onveranderbare en aangeboren natuur van een persoon, die weergeeft waar en hoe deze persoon zijn/haar hoogste en meest productieve bijdrage kan leveren”.

Met de ‘Repeat Score Reliability’ methode is het mogelijk om te meten in hoeverre de uitkomst van een (persoonlijkheids)test verandert na verloop van tijd.

De CVI test geeft in longitudinale onderzoeken een betrouwbaarheid van ruim 97%. Dit is de hoogste betrouwbaarheid ten opzichte van alternatieve persoonlijkheidstesten. De wereldberoemde Myers-Briggs MBTI persoonlijkheidstest scoort bijvoorbeeld een repetitieve betrouwbaarheid van slechts 70%.

Met Lyn Taylor founder van Taylor Protocols
Met Lyn Taylor founder van Taylor Protocols

Al meerdere jaren wordt de CVI, met name in de USA, om deze reden dan ook succesvol ingezet voor:

  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Teamontwikkeling
  • Organisatie ontwikkeling
  • Andere bedrijfsoptimalisatie vraagstukken, waarbij de mens centraal staat.

Mail, bel of app als je vragen hebt in de CVI, in een gesprek of een teamassessment.